Nohut Piyazı


Kaç zamandır nohut salatasını denemek istiyordum, en nihayet yapabildim. Lezzetli olacağını tahmin ediyordum, ama bu kadarını düşünmemiştim. Hele ki ertesi güne kalan az bir parçası bir lezzet şölenine dönüşmüştü. Demek ki neymiş; nohut salatası buzdolapta, sızma zeytinyağı ve sirke içerisinde yan gelip yatmayı çok seviyormuş...

Malzemeler:

- 1 su bardağı nohut
- 1 demet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- tuz

Yapılışı: Nohutlar bir tencere içerisine konularak, üzerini 3 parmak kadar geçecek su içerinde bir taşım kaynatılır ve yarım gün şişmeye bırakılır. İçerisindeki suyu tamamen çekip neredeyse 2 katına ulaşan nohutlar, düdüklü tencere içerisine alınarak 25 dakika kadar pişirilir. Pişen nohutların kabukları ayıklanır (bence işin en zahmetli yeri burası :) Taze soğan, maydanoz ve haşlanmış yumurta iri olarak kıyılır ve haşlanmış nohutla harmanlanır. İçerisine zeytinyağı, tuz ve sirke de ilave edilerek servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Nohut Piyazı"

Yorum Gönder