Ofis Kardeşliği :)

Dolu dizgin geçen bir haftasonu oldu benim için, cumartesi günü gidilecek yerim, pazar günü ise gelecek misafirlerim vardı. İlk olarak misafir olduğum sofrayı misafir etmek istedim (gün sırasına göre :) Cumartesi günü ofisten 4 fire vererek, buna rağmen 7+4 (bu dört, dört çocuğu ifade ediyor, yani siz farzedin 7+8 :) kişi cümbür cemaat, ofisimizin şefi sevgili Sevinç Hanım'ın evine davetliydik. Hımmm neler yedik neler, bir de kızım biraz huysuzluk yapmasaydı, ne güzel bir gün olacaktı :( Hem yeni evine, hem de sofrasına misafir olduğumuz Sevinç Hanım'a teşekkür ediyorum bizim için girdiği zahmetlerden ötürü, güle-güle ağız tadıyla otursun inşallah. Bu arada Aslı'cığıma da teşekkür ediyorum, yerlere yatıp lokmaları sırtıma dizdiği ve doğru dürüst resim çekmeme fırsat vermediği için :) Herkesin bayıla bayıla yediği bir atom pasta ve bir kek daha vardı ama o fotoğraflar Aslı'ya kurban gitti. (Canı sağolsun...)

- Çikolata soslu alaca kek

- Tahinli kurabiye

- Etimek talısı

- Tavuklu&garnitürlü börek

- Yalancı su böreği

- Çiğ Köfte

- Çin salatası

- Çiğ sarma

Çiğ sarma daha önce hiç yemediğim ve adını da duymadığım bir lezzetti. Ancak herkesin defalarca sarıp sarıp yediği ve en çok tükettiği yiyecekti desem, lezzetini kısaca anlatmış olurum herhalde. Aslında bu Ege lezzeti sofraya ayrı ayrı konan bulgurlu harç ve salamura yaprağın sofrada sarılıp, salça ve kırmızı bibere batırılıp yenmesinden oluşuyormuş diyeceğim ama, çok tırsıyorum şimdi biri çıkıp "vay çiğ sarma nasıl öyle yenir, o aslında böyle yenir!" diye tepki çekmekten. (Artık yöresel yemek tariflerinden uzak duruyorum :) Ancak bu lezzetten mahrum kalmanıza gönlüm razı olmadığı için, Sevinç Hanım'dan aldığım tarifi aynen aktarıyorum;

Malzemeler:

- 3 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 demet taze soğan
- 7-8 dal taze nane
- yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Bulgur, temizlenerek kısır yapar gibi üzerine dökülen sıcak suyla 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Bulgur suyunu çekip taneler şişince yağda 5 dakika kadar çevrilerek, üzerine salça ilave edilir. En sonunda ince ince doğranmış taze soğan, taze nane, maydanoz ve baharatlar da ilave edilerek servis tabağına alınır. Salamura yapraklar, salça ve kırmız biber ayrı tabaklarda servis edilerek, yemek isteyen kaşıkla harçtan doldurarak sarar ve afiyetle yer, bu masal da uzun süre devam edeeeerrrrrr.....

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ofis Kardeşliği :)"

Yorum Gönder