OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA



Bu inanılmaz pratik bir tarif.Malzemelerin hepsi karıştırılıp şekillendirildiği için neredeyse yarım saat içinde nefis bir poğaça çıkıyor ortaya.Annem kahvaltıya yapardı.Sabah sabah mis gibi kokardı evimiz.
Lezzet garantisi veriyorum,mutlaka deneyin.

MALZEMELER

  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
  • 100-150 gr otlu peynir(dilerseniz daha çok kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • un

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekillendirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin ve 200C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

*Otlu peynirim çok tuzlu olduğu için geceden soğuk suyun içine koydum.Sabah kalktığımda peynirin içindeki otların büyük bir kısmı suyun üstünde yüzüyordu:))O yüzden bu defa otu az bir poğaça oldu.

*Eğer otlu peyniriniz yoksa beyaz peynire dereotu ve maydanoz ekleyin.Öyle de nefis oluyor.

*Bu poğaçayı bazen biraz kepekli un karıştırarakta yapıyorum.Kepekli ununuz varsa mutlaka öyle yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA"

Yorum Gönder