Perde Pilavı


Görüntüsü ve tadı ile çok sevdiğim perde pilavını Sofra Dergisi'nin özel ekinde de gördüğüm zaman artık yapmam şart olmuştu. Biraz uğraştırıcı görünse de ortaya çıkan görüntü, misafir sofralarında güzellikler yaratacak kadar hoş oluyor. Hoşuma gitmeyen tek nokta; çok fazla artmasın diye malzemeyi yarı ölçü ile yaptım ve dolayısı ile çok ince oldu. Kubbemsi veya derince bir kapta çok daha güzel görüneceğine eminim.

Malzemeler:

İç Malzemesi:

- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 18-20 adet badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- tuz

Hamur Malzemesi:

- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- aldığı kadar un
- tuz

Yapılışı: Tavuk göğüsleri haşlanarak küçük küçük didiklenir, haşlama suyundan da 3 su bardağı ayırılır. Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur. Kuş üzümü, fıstık ve bademler 2 yemek kaşığı margarinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç de ilave edilerek bir müddet daha kavrulur. Tuz, tarçın ve ayırmış olduğumuz tavuk suyu da üzerine eklenerek, pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Hamur için, tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir. Geniş ve yayvan tabanlı bir fırın kabının zemini yağlanarak üzerine dekoratif olarak badem yerleştirilir. Hamur unlanmış zeminde incecik açılarak, yağlanmış fırın kabının üzerine uçları dışarıda kalacak şekilde dikkatlice serilir. Piştikten sonra demlenmeye bırakılmış pilav karıştırıldıktan sonra yufkanın içerisine boşaltılır ve kenarından sarkan parçaları pilavın üzerine bırakılır. Kabın üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirilir. Piştikten sonra ters çevrilerek servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Perde Pilavı"

Yorum Gönder