Peynirli Poğaça


Daha önce ufak bir tarif değişikliğiyle çok yumuşak poğaçalar elde ettiğimi yazmıştım. Gerçekten de; önceki tarifimdeki yoğurdu krema ve sıvı yağı, tereyağ+sıvı yağ ile değiştirerek ağızda eriyen, yumuşacık, harika bir poğaça tarifine sahip oldum. Artık markette alışverişteyken elim 2-3 adet kremaya uzanır buluyorum kendimi, girdiği herşeye ayrı bir lezzet katıyor çünkü.

Malzemeler:

- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt kreması
- 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- arzu ettiğiniz iç malzemesi (peynir, kıyma, patates)

Yapılışı: Yumurtanın sarısı, poğaçaların üzerine sürülmek için ayrılarak ayrı bir kaba konulur. İç malzemesi haricindeki diğer tüm malzemeler (yumurtanın beyazı da dahil) karıştırılarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğrulur. Hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içerisinde açılır. Açılan her bir parçanın içerisine hazırlanan iç malzemesi konularak ister yuvarlak, isterse de yarım daire şekli verilerek kapatılır. Yumurtanın sarısı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür. Arzu ederseniz üzerine çörekotu, susam, haşhaş tohumu vb.. istediğinizden serpiştirebilirsiniz. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Peynirli Poğaça"

Yorum Gönder