Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği:29 (Kuru Meyvalı Kurabiye)



Taşınma işlemi hala devam ediyor ve tabii ki yorgunluk ve yoğunluk da... Daha ne kadar sürecek Allah bilir. Arayı çok fazla da açmadan bir tarif daha ekleyip kolilerimin başına dönüyorum hemen :) İçerisine çok az yağın girdiği, kıtır kıtır lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir tarif oldu. Doğumgününde denedikten sonra çok beğenilince, bir de hurmalı olanını denedim, o da güzel oldu. Tarifi, Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği'nin 29'uncusuna ev sahipiği yapan "Karabiber'in Mutfağı"na gönderiyorum. Davetine biraz gecikmiş olarak icabet edebildim, hem özür, hem de teşekkür ediyorum, kendisine kolay gelsin.


Malzemeler:

- 100 gr. margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 9-10 adet kuru kayısı
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un

Yapılışı: Kuru kayısı haricindeki tüm malzemeler beraber yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur iki bezeye ayrılarak, herbiri elle üzerine bastırılarak 30 cm. çapında bir daire oluşturacak şekilde açılır. Hamur üzerine gelişigüzel olarak, küçük parçalara bölünmüş kayısılar serpiştirilerek üzerinden merdaneyle geçilir. (Hamur kalınlığı yaklaşık 0,5 cm. olacak şekilde) Su bardağı ile yuvarlaklar kesilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizilir. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirilir, gidip gelip ağıza atıldığı için 5 saatte hepsi tüketilir :)

Bir tepsiden yaklaşık 20-22 adet kurabiye çıkıyor, çay bardağı ile kesilirse daha fazla sayıda da elde edilebilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği:29 (Kuru Meyvalı Kurabiye)"

Yorum Gönder