Şakşuka

Haftasonu Capacity'de gezerken bir dükkanın boydanboya camekanında bir kadının yapması gerekenleri yapacağına dair söz cümlelerini okuyunca (kozmetik üzerine sözlerdi tabii :) hayatı hep sonraya ertelediğimin farkına vardım; kilo vermem lazım-şu yaz geçsin de rejime başlayayım, çocukların eşyalarını gözden geçirmem gerek- şu okullar hele bir açılsın, dolabımı yenilemem lazım-ee biraz zayıflayayım da öyle, artık blogumla ilgileneyim- bayramı da atlatalım... Hatta liste daha da uzayıp gidiyor. Sanırım bir silkinme ve taze başlangıçlara ihtiyacım var. Ben de o camekanda yazdığı gibi kendi kendime bazı sözler verdim, bunların en kısa vadeli olanı da blogumla ilgili olanıydı :)

Şakşuka, yaz boyunca çok sık yaptığım bir yemek oldu, sebebi biraz da bahçeye bolca patlıcan ekmemiz ve toprağın da bizi şımartmasıydı. Zeytinyağlı yemek olarak yaptığım gibi, sıcak yemeğin yanında salata olarak da sofralarımızda bize eşlik etti.

Malzemeler:

- 2 adet iri boy patlıcan
- 3 adet iri boy domates
- 6-8 adet çarliston biber
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyularak önce uzunlamasına dörde, sonra herbir parça yaklaşık 3 cm. boyunda kesilerek, 1 saat kadar tuzlu su içerisinde bekletilir. (Patlıcanlar, içinde bulunduğu suyun rengini karartığında acısı da çıkmış demektir.) Patlıcanların suyu süzülerek yayvan bir tencereye alınır. Çarliston biberlerin de tohum yatakları temizlenerek patlıcanlar gibi 3 cm. boyunda kesilir aynı tencereye ilave edilir. Üzerine zeytinyağı ilave edilerek sotelenir. Biberler pörsümeye, patlıcanlar da rengini kaybedip küçülmeye başladığında iri küpler halinde doğranmış domatesler ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Domatesler iyice suyunu çektiğinde ince ince doğranmış sarımsaklar da ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Soğutularak servis edilir...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Şakşuka"

Yorum Gönder