Soft Bowl ile Topluca Kek Pişirme Sanatı :)

Limonlu Kek iftiharla sunar: Bu post; topluca kek yapımının resimli fotoromanıdır, üstelik Renkli ve Türkçe :)

Herşey, soğuk ve karlı bir Şubat günü Soft Bowl'dan gelen "Bizimle Kek Pişirmek İstermisiniz?" daveti ile başladı. Benden yana verilen cevap olumluydu ve tam 13 blogcu Hobimle Lezzet Okulu'nda beraberce kek pişirmek üzere buluştuk.

Herkes, kek yapmak üzere tüm malzemeleri yanıbaşında hazır vaziyette start verilmesini bekledi. Bekleyiş içerisinde herkes kafasında neli kek yapacağı gibi stratejik planları gözden geçiriyordu. Verilen komutla birlikte herkes aynı anda yumurtaları kırmaya başladı :)

Etrafta uçuşan un, şeker, kabartma tozu bulutları arasında herkes en güzel keki yapmak üzere hummalı bir telaşa girdi. (Bu arada bir kek pişirirken mutfağın nasıl dağıldığından şikayet ediyorsanız, bir de 10 kek pişerken nasıl dağıldığını görseniz diyorum :)

Kekler ikili olarak kardeş kardeş fırına atıldıkça, üzerimize düşeni alnımızın akıyla gerçekleştirmenin iç huzuru ile için rahat bir soluk alındı.

Kekler fırında pişerken ortalık derlenip toparlandı, çay ve ikram için yeniden düzenlendi. Biz kızlar da vurduk sohbetin gözüne :)

İkramlar da harikaydı, Sevgili Birsen'in yaptığı ve herkesin ikişer kere servis ettiği kısır günün en lezzetlisi ünvanını hakediyordu sanırım.

Yine Birsen'in yaptığı poğaçalar da muhteşemdi.

Sevgili Sevil'in yaptığı kestaneli pasta da herkesin 2'şer dilim alması ile lezzetini kanıtlamış oldu.

Tüm bu telaş ve bekleyiş, işte güzel turuncu giysisi ile gelin gibi salınan kek içindi :)

Daha önce silikon kek kalıpları ile yaptığım başarısız kek denemelerinden sonra; silikon kek kalıplarını kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini kendimce sıralarsam;

- Silikon kalıp yağlanmadan da kullanılmasına rağmen keki kalıptan çıkartırken çok yarar sağlaması açısından katı yağ ile yağlanmalıdır.
- Silikon kapların özelliği daha az kek karışımı ile daha kabarık kekler elde edilmesi olduğundan, kalıbın ancak 2/3'ünün kek karışımı ile doldurulmalıdır.
- Kalıplar fırına verildiği zaman her tarafından aynı ısının dolaşması için tel ızgara üzerine oturtulmalıdır.
- Kalıp fırından çıktıktan sonra, kekli kısım yukarıda olacak şekilde ılınıncaya kadar bekledikten sonra kek kalıptan çıkarılmalıdır.
- Silikon aslında sağlığı tehdit edecek hiçbir madde içermediği için çok sağlıklı bir malzeme olmasına rağmen, bazı kalitesiz silikonlar, fırına girdiği zaman renk değiştirmişse kimyasalı değişmiş demektir, kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ve işte fotoromanın sonu, mutlu son, kek güzellerinin podyum yürüyüşü :) Hepsi çeşit çeşit, üzümlüsü, damla çikolatalısı, haşhaşlısı, kuru meyvalısı, tarçınlısı...

- Biz bayanlar biraraya geldiğimizde, yanımızda çay ve atıştırmalık da varsa dünya yansa umrumuzda olmaz herhalde :) Ne kadar eğlendiğimizi yazılar değil, fotoğraflar anlatsın artık.

Bu kadar anlatım üzerine bir kek tarifi vermeden de olmazdı değil mi? Benim tercihim portakallı&haşhaş tohumlu kekten yana oldu. Gerçekten de haşhaşın çıtır çıtır tadıyla portakalın harika aromasının birleştiği yumuşacık bir kek ortaya çıktı. Ve aslında en önemli olarak da; bu güzel organizasyonda yer almamızı sağlayan Soft Bowl'a, en ince detayları düşünüp gerçekleştirmek için uğraşan Sevgili Sevil ve Sevgili Birsen'e çok teşekkür etmek istiyorum.

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
- 1 adet portakal
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu vanilin ve haşhaş tohumu da eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde portakalın kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur. Portakalın suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Bu arada silikon kek kalıbı margarinle iyice yağlanır. Yağlanmış silikon kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Soft Bowl ile Topluca Kek Pişirme Sanatı :)"

Yorum Gönder