Susam Mantolu Kek


Çoktandır denemek istediğim çeşitlemelerden biri de kekin yüzeyini susam ile kaplamaktı. Bayramda yaptığım keklerden birinde deneme fırsatını buldum ve de çıtır çıtır lezzetinden çok memnun kaldım. Tesadüf portakallı keke denk geldi, ama tahinli&cevizli kek susamla kaplanırsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum, en kısa zamanda bunu da deneyeceğim. Benim gibi limonun, portakalın aromasına bayılıyorsanız buyrun tarife...

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-1 su bardağından biraz az süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 adet portakal
-1 adet kabartma tozu
-1 adet vanilin
- 50 gr. susam

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde portakalın kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur. Portakalın suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Bu arada kek kalıbı iyice yağlanarak tüm yüzeye kavrulmamış susam dökülür. (Kalıbın iç yüzeyindeki yağlanmış her nokta mümkün olduğunca susam ile kaplanmalı.) Yağlanmış ve susam ile kaplanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Susam Mantolu Kek"

Yorum Gönder