Tantuni


Ailede et yemeklerinin her çeşidi severek yendiği için, hemen her türlüsü de dönüşümlü olarak denenir. Mersin'in meşhur tantunisi de denediğimiz ve sevdiğimiz lezzetlerden biri. Dışarıdakilerden tek farkı lavaşımızın olmayışı idi, olsun tabakta ekmeği bana bana da çok güzel gidiyor:)

Malzemeler:

- 1 kg. et
- 1 adet iri soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı: Et çok minik kuşbaşı olarak doğranır ve bir sac üzerine konularak suyunu çekene kadar kavrulur. Ayrı bir tavada çok küçük doğranmış soğan ve biberler sıvı yağda çevrilir. Soğanlar altın rengini aldığında üzererine, yine çok küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 10 dakika kadar beraberce kavrulduktan sonra domatesli karışım sacın üzerindeki etle kariştırılır. Domatesler suyunu çekene kadar, arada karıştırılarak pişirilir. Son 5 dakikada ince kıyılmış maydanoz ilavesi ile tantuni sıcak olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tantuni"

Yorum Gönder