Tarçınlı Cevizli Toplar

Tarçınlı Cevizli Toplar

Bu tarifi ilk yaptığımda gecenin biri falandı galiba. Önümde yemek kitaplarım birşeyler yapmalıyım birşeyler yapmalıyım diye karıştırıyordum. En son Beyaz Mutfak kitabını karıştırırken bu saatte en çabuk en kolay ve leziz bir atıştırmalık olan bu tarife rastladım. Ve bir saniye bile durmadan mutfağa attım kendimi. O zaman bu krizlerimin ilk günleri olduğu için eşim gayet şaşkın bakıyordu bana.. Sonra kurabiyeleri yerken "ay iyiki deli bir yaseminim var" dedi :) "Bu saatte bile üşenmeden birşeyler pişiren :)" İşte gece krizlerinde yapılabilecek en pratik ve hafif atıştırmalık kurabiyeler..

Malzemeler
  • 100 gr toz fındık
  • 100 gr toz ceviz
  • 1 çay bardağı (90gr) toz şeker
  • 15 gr tarçın
  • 2 adet (60gr) yumurta akı
  • süslemek için yarım ceviz kurabiye sayısı kadar
Yapılışı
  1. Fındık ve cevizi iyice parçalana kadar rondodan geçirdim. Toz olarak satılanı varmı bilmiyorum ama olabildiğince ince öğütmek gerekiyor. En azından benimkilerin resmi ile kitaptakini karşılaştırınca buna karar verdim. Olsun lezzetten bir kayıp yok :)
  2. Fındıklı karışıma tarçını ilave edin.
  3. Ayrı bir kapta yumurta akını ve şekeri iyice çırpın.
  4. Tüm malzemeleri bir araya getirip 15 dk çırpın. Okadar sabredemem derseniz, ki ben dedim, çırpabildiğiniz kadar çırpın yeter :))
  5. Karışımdan tatlı kaşığı veya sıkma torbası yardımıyla yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar sıkın. Karışımdan toplam 20-25 adet top çıkıyor rahat rahat. Her topun üzerine yarım ceviz koyun.
  6. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin. Çok da sert olmaması için burdaki 10 dakikaya dikkat etmekte fayda var. Çünkü bu kurabiyeler acıbadem gibi olmalılar dışı sert içi yumuşak. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Yada üfleye üfleye birtane miğdeye :) Pişman olmayacaksınız..
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tarçınlı Cevizli Toplar"

Yorum Gönder