Tavuklu&Mantarlı Salata


Salata seven herkese hitap edebilecek ve sofrada en önce bitebilecek bir tuzlu çeşidi istiyorsanız gönül rahatlığı ile bu salatayı yapabilirsiniz. Malzemeleri damak zevkinize göre de çoğaltabilirsiniz. Yapması da 15 dakikayı geçmiyor, hafifliği de yanına cabası :)

Malzemeler:

- 1 kase haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti
- 1 kase haşlanmış, ince doğranmış mantar (konserve de olabilir)
- yarım demet demet taze soğan
- 5-6 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 7-8 adet küçük acı biber turşusu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz

Yapılışı: 1 adet tavuk göğsü haşlanarak ince ince didiklenir. Bu arada ayrı bir tencerede mantarlar da temizlenerek limonlu suda haşlanır. Eğer konserve mantar kullanacaksanız, bir kez sudan geçirdikten sonra iyice suyu süzülür. Taze soğan, mantar, közlenmiş kırmızı biber, turşu ve acı biberler ince ince kıyılarak üzerine ilave edilir. Diğer tüm malzemeler de eklendikten sonra harmanlanarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tavuklu&Mantarlı Salata"

Yorum Gönder