Taze Soğanlı Tavuk

Neredeyse bir aydır aperatif niteliğindeki pasta, börek, çörek, kurabiyeden sonra artık insanın canı feci halde, şöyle ekmeği iki-üç kere bandırabileceği sulu yemek çekiyor. Hem bir soğan-sarımsak fanatiği, hem de et sever olarak da, gözüm sulu yemeklerden işte bu yemeği seçti. Öyle hemen burun bükmeyin, yapımı kolay, lezzeti yerinde, hem etli, hem sebzeli harika bir yemek oluyor, tavsiye ederim.

Malzemeler:

- 1 demet taze soğan
- 500 gr. diyet göğüs tavuk eti
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- tuz, karabiber

Yapılışı: Taze soğanlar iyice yıkandıktan sonra yeşil kısımları da dahil olmak üzere çok küçük olmayacak şekilde (yaklaşık 1,5-2 cm.) doğranır. Doğranan yeşil soğanlar, sıvı yağ ile beraber tencereye alınarak soğanlar hafif pörsüyene dek kavrulur. Üzerine salça ilave edildikten sonra, salça yemekle tamamen kaynaşıncaya kadar bir müddet daha kavrulur. Tavuk eti yıkandıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde kesilir ve tencereye katılır. Karışım 3-4 dakika kadar tavuk etleriyle çevrildikten sonra üzerine su ve yıkanmış pirinç ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edilerek ocağın altı kapatılır, ekmekle suyuna bandıra bandıra yenir. Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Taze Soğanlı Tavuk"

Yorum Gönder