Vişneli Sütlaç


Vişnenin hafif mayhoş tadını, sütlacın da o geleneksel enfes tadını seviyorsanız, bu muhteşem lezzetten kendinizi mahrum etmeyin derim ben. Sıcak yaz günleri yaklaşırken dolaplarda vişneli sütlaca yer açmak lazım :)

Malzemeler:

- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz)
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 200 ml. süt kreması

Vişneli sos için:

- 250 gr. çekirdekleri ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Yapılışı: Pirinç iyice yıkanarak üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve lapa oluncaya kadar haşlanır. 4 bardak süt ve 1 bardak su, derince bir tencereye konularak kaynatılır. Süt tam kaynamadan (üzerinden dumanları tütmeye başladığında) kaynamış ve süzülmüş pirinçler, şeker ve süt kreması ilave edilerek ocağın altı kısılır. Karışım, hafif kıvamlı bir hal alınca 1 bardak daha süt ilave edilir, 10 dakika kadar daha kaynatılır ve kaselere paylaştırılır. Ayrı bir kapta vişne, su, nişasta ve şeker, karışım hafif pelteleşene kadar kaynatılır. Pişen sos, sütlacın üzerine paylaştırılır. Sütlaç soğuyana dek dışarıda, daha sonra da buzdolabına alınarak 3-4 saat soğutulur. Soğuk olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Vişneli Sütlaç"

Yorum Gönder