YABAN MERSİNLİ MUFFIN


İlk olarak bu tarifimi 49. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için sevgili gelinimiz:), kardeşimiz ve tabi ki arkadaşım Alime'ye gönderiyor, bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum..

Yaban mersinini geçen sene de bir muffin tarifinde denemiştim ama çok da hoşuma gitmemişti, bu kez yine muffin olarak ama güvendiğim bir tarifle tekrar denemek istedim ve pastacı Burcu'nun vişneli çikolatalı küçük keklerinin tarifini seçtim. Bu tarif zaten daha önce denediğim damla çikolatalı muffin tarifiyle de aynı (kakao hariç) Benim çok hoşuma gitti.. Aslında vişnelisini de denedim ama Servet yerken yüzünü buruşturup çok ekşi bulduğunu söyleyince yazmaktan vazgeçtim:) Halbuki ben onu da beğenmiştim:)

Malzemeler:

2 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ben ekledim)
1 çay kaşığı tarçın (ben ekledim)
100 gr irice kesilmiş bitter çikolata
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çok az daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin ve karışana kadar yine çırpın, çikolata ve yaban mersinlerini de ilave edip karıştırın ve muffin kalıbınıza/kağıtlarınıza paylaştırın. ( Benim kağıtlarım bu kez küçüktü, 19 muffinim oldu ) 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun..


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "YABAN MERSİNLİ MUFFIN"

Yorum Gönder