Yaman Etkinlikler: Şipşak Tarifler (Creme'ole Tatlısı)


Arkadaşlarla buluşup yemek yemeye sözleşmiştik, gecenin sonunda çok isbetli bir karar olduğunda hemfikirdik. Yemeklerimizi yedik, bitti ama sohbetimiz saatlerce sürdü. Artık ikram çaylar 3.'ye gelince ve garsonlar sürekli bizim masanın etrafında dolanmaya başlayınca gitme vaktinin geldiğini de anlamış olduk. Sohbete doyum olmayınca, evi yakın olan arkadaşım Dilek bizleri çay içmeye davet etti. Bir ara önümüze bu tatlılar gelince "aaa yok valla, yiyecek yerimiz yok!" dememize rağmen kimse bu süper lezzeti yememezlik etmedi. Üstelik tatlı, biz geldikten sonra şipşak hazırlanacak kadar da basit aynı zamanda. Resmini çekmek için telif ücreti olarak, tatlıyı yapan kişi olan Dilek'in ablası Melek'in isteği ile tatlıya "Melek Tatlısı" ismini verdim :) Ellerine Sağlık Melek'ciğim.

Bu kadar çabuk hazırlanan bir tatlı da ancak Şipşak Tarifler Etkinliği'ne yaraşırdı. Bu etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum, pratik lezzetler her zaman favorimdir :) Etkinliğin ev sahibi Sevgili Eda'ya kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Malzemeler:

- 1 paket çikolatalı Creme'ole
- 1 paket vanilyalı Creme'ole
- 4 su bardağı süt

Vişneli sos için:

- 500 gr. vişne
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: 2 paket Creme'ole 2'şer bardak sütle üzerindeki tarife göre ayrı ayrı hazırlanır. Ayrı bir yerde vişneler rondodan geçirilir. Üzerine su, şeker ve nişasta ilave edilerek devamlı karıştırmak suretiyle bir taşım pişirilerek soğumaya bırakılır. Tatlıların her iki rengi de görünecek şekilde kaseye aktarılır, üzerine vişne sosu ve arzu edilirse dondurma konularak servis edilir ve afiyetle yenilir. (Tıpkı bizim gibi :)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Yaman Etkinlikler: Şipşak Tarifler (Creme'ole Tatlısı)"

Yorum Gönder