YE #45 Dondurma - YE İÇ Ferahla

Yaz koşa koşa geliyorrrrrr derkeeennnnnnnnn Mayıs kapıdan baktırdı kazma kürek yaktırdı.. Ama bugünlerde geçecek bir bakmışız kemiklerimizi ısıtan, derimizi bronzlaştıran sıcaklar başlayacak. Yaz arifesindeyiz yani.... Bayramı beklemek gibi yazıda beklemek..

Ice Cream Çocukken iple çekerdim yazın gelmesini mahallenin dondurmacısı doldurmaya başlasın diye külahları. Öyle fazla çeşit olmadan bir top çikolata bir top kaymak.. Sonra yavaş yavaş büyürken ben, mahalleye kamyonda neşeli müziğiyle çubuklu dondurmacı gelmeye başladı. Ama O'da havaların ısınmasını beklerdi gelmek için.. Dondurma bir bekleyişti bizim için. Mevsimini beklediğimiz zamanı geçince yeniden hasretine düştüğümüz bir lezzetti..

Şimdi yaz, kış, bahar farketmiyor.. artık kimse mevsim gelsede dondurma yesek demiyor. Dondurma her an elimizin altında her an ulaşabileceğimiz yakınlıkta duruyor. Ve yalnızca bir top çikolata bir top kaymak da değil her çeşidi yapılıyor..

The Biggest Bite Şimdi sıra bizde haydi bakalım mutfak fatihleri, siz dondurma ile neler yapabilirsiniz.. ?? İster dondurmanızı kendiniz yapın, isterseniz gidin çeşit çeşit hazırından alın.. Ama içinde dondurma olan orjinal bir tarif oluşturun.. İster yiyelim tarifinizi isterseniz içelim, en önemlisi yedikçe içtikçe ferahlayalım, her lokmada, her yudumda kulaklarınızı çınlatalım.. Bakalım bu harika yiyeceği nerelerde nasıl kullanabilir, lezzetine daha ne kadar lezzet katabiliriz...

Tariflerinizi 24.Mayıs.2009 gününe kadar yaseminmutfakta (at) hotmail.com adresine isminiz, varsa blog adresiniz, tarifiniz ve tarifin fotoğrafıyla email atarak katılabilirsiniz. Eğer blogunuz yoksa ya da tarifiniz var ama fotografınıza güvenmiyorsanız siz bana tarifi yollayın ben uygulayıp fotoğraflayıp yayınlayacağım. Yani tek ihtiyacınız olan dondurma ve ya dondurmalı bir tarif.. Hadi bakalım hamarat hanımlar beyler sabırsızlıkla mutfağınızdan çıkan dondurmalı ve dondurma tariflerinizi bekliyorum....


YE #45 Dondurma





YE #45 Dondurma





Etkinlik logosundaki fotoğraf http://www.marthastewart.com adresinden alınmıştır. Fotoğrafa ve tarife ulaşmak için tıklayınız..




You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "YE #45 Dondurma - YE İÇ Ferahla"

Yorum Gönder