ЁЖИК (Yojik) Kirpi Pasta

ЁЖИК (Yojik) Kirpi Pasta

Biliyorum biliyorum sağlıklı yemekler yayınlayacaktım. Ancak araya bir iki tatlı sıkıştırmaktan zarar gelmez. Hele de bu yapmayı çok sevdiğim pasta olursa! Hem de çok değerli iki arkadaşım için yapılmışsa! Bu sevimli pasta sevgili Yücel ve Ira için yapıldı. Rusya'da yaşayan arkadaşlarım misafirim oldular birkaç gün. Onlar her geldiğinde İstanbul'un güzel yerlerini gezip güzel lezzetlerini deniyorduk. Ancak bu sefer gelişlerinin kışa gelmesi üstelik Sencer Paşa'nın hafiften hasta oluşu bizi onlarla gezdirmesede bu gelişlerinde farklı lezzetleri evde kendim hazırlamak istedim. Birde yanlarında gezdirdikleri küçük kirpi (Yojik), tüm gezinin maskotu oldu. Yakında Yojik'in maceralarını bir blogda yayınlayacaklar :) Blogu yayınlandı bile :) http://yozhik-diary.blogspot.com. Çok sevilen sevimli Yojik için bende arkadaşlarıma süpriz olarak onun pastasını yaptım. :) Pastayı gördüklerinde ki yüz ifadelerini görmeliydiniz :D

Fırında Yoğun Çikolatalı Pandispanya

Bu sefer pandispanyada farklı bir tarif kullandım. Sevgili Yemekbahane Mügeeeee'min Sencer'le kucaklaşma partisinde yaptığı harika pastanın pandispanyasının tarifini. Yoğun çikolatalı pastaları sevenler için kesinlikle uygulanması gereken bir tarif. Kıvamıda gayet sıkı olduğu için harika oluyor. Browniyi pasta olarak sevenler için şiddetle öneririm!!! Aslında Fenerbahçe ve Fotoğraf Makinesi pastalarımda olduğu gibi bu pastanında 3 günde hazırlanması bence daha iyi olur. Ama benim acelem olduğu için ben bir kaç saat içinde hepsini hazırladım :) Yani aceleniz varsa ve canınız pasta yapmak istiyorsa kendinize sadece soğuma zamanları ayırmanız yeterli.

Pandispanya Traşlama

Pastanın Malzemeleri
  • Yoğun çikolatalı pandispanya
  • 1 paket muzlu Créme Olé
  • 3 bardak soğuk süt
  • Damla çikolata
  • Şeker hamuru
Yapılışı (20 cm'lik pandispanyayı kullandım.)
  1. Pandispanya hazırlanıp dinlenmeye bırakılır. Pandispanya soğuduktan sonra kabaran kesimler traşlanır ki düzgün bir zemin oluşsun.
  2. Créme Olé 2 bardak soğut sütle hazırlanır. Normalde paketin üzerinde süt miktarı daha fazla. Ancak ben daha yoğun bir krema istediğim için daha az miktarda süt kullandım. Kremayı hazırlamak için çırpma teli kullanmanız yeterli miksere ihtiyacınız yok. Çok çabuk kıvam alan bir krema.
  3. Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.
  4. Geri kalan 1 bardak süt ile pandispanyanın en alt katını fırça yardımıyla biraz ıslatın. Ben ilk deneyimimdeki aşırı ıslatmadan sonra artık pastalarımı çok ıslatmıyorum. Bence pandispanyanın nemi yeterli o yüzden sadece biraz nem kazanması için fırça ile ıslattım.
  5. En alt katmanı ıslattıktan sonra üzerine kremanın bir miktarını sürün. Damla çikolataları serpiştirin. Diğer pandispanya katmanını üzerine kapatın yeniden ıslatın, krema sürün ve damla çikolata serpin. Üçüncü kat pandispanyayıda diğerlerinin üstüne koyun. Yeniden ıslatın.
  6. En son kalan krema ile, ki bu az miktar oluyor, pastanın üstünü ve kenarlarını kaplayın. Buzdolabına kaldırın en az yarım saat dinlendirin.
  7. Pastayı buzdolabından çıkarın. Biraz ılınsın. Bu arada şeker hamurunu arzu ettiğiniz şekilde renklendirip uygun boyutta açın.
  8. Ilınan pastayı şeker hamuru ile kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun...


Yoğun Çikolatalı Pandispanya
Yoğun Çikolatalı Pandispanya

Malzemeler
  • 7 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı toz kakao - tepeleme
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
  • 200 gr bitter küvertur çikolata
Yapılışı
  1. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
  2. Yumurta ile şekeri iyice renk değiştirip kabarana kadar çırpın. Yaklaşık 10 dakika en yüksek devirde.
  3. Vanilyayıda ekleyip bir iki dakika daha çırpın.
  4. Erimiş çikolata ve kremayıda ekleyip yeniden çırpın.
  5. Kakao, un ve kabartma tozunu beraber eleyip yumurtalı karışıma üç aşamada ilave edin. Her eklemenin ardından en yüksek devirde mikserinizi bir kere çalıştırın. Bu aşamada karışımı çok çırpmayın ki kabaran yumurtalar sönmesin.
  6. Ben aynen Müge gibi bir adet 20 cm bir adet 14 cmlik çemberde pişirdim karışımı. Ama siz isterseniz daha büyük bir tane kalıpta pişirebilirsiniz.
  7. 180 derece önceden ısıttığınız turbo olmayan fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testinden başarıyla geçtiğinde fırından çıkarın.
  8. Pandispanyayı soğuması için bir kenara ayırın. Soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.
Afiyet olsun...

Muzlu Yoğun Çikolatalı Pasta

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ЁЖИК (Yojik) Kirpi Pasta"

Yorum Gönder