YUFKADAN BULGURLU ÜÇGEN BÖREK
bu çok lezzetli böreğimi sevgili arkadaşım deryadan lezzetlerin ev sahipliğini yaptığı ye#34 bulgur etkinliğine gönderiyorum.deryacığıma böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyor ve kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
3 yufka
sosu için:
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu,susam
içi için :
200 gr kıyma
1 türk kahve fincanıyla su
1 soğan(kıyılmış)
4 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı salça
tuz,kırmızıbiber,karabiber
çok az kimyon,kekik
öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.
margarini tavada eritip soğanı bir kaç kere çeviriyoruz.kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.1-2 dk sonra kalan malzemeleri ekleyip ve rengi dönene kadar karıştırarak pişiriyoruz.piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
yufkayı tezgaha serip üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımını hafifçe sürüyoruz.yufkadan eşit büyüklükte 8 şerit kesip,şeritlerin ucuna iç malzemeden koyup muska şeklinde sarın.
diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp.yağlanmış fırın tepsisine dizelim.üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
0 Response to "YUFKADAN BULGURLU ÜÇGEN BÖREK"
Yorum Gönder