Yüze Göre Saç Modelleri

Güzellik ve Esnetik
Saçlarınızı nasıl şekillendirmek istediğinize karar verdiğinizde karar vermek çok sorun olmaz. Saç şekillendirmede önce size yakışanı öğrenin sonra kuaöföre gidin.

Düz ve ince telli saçlar
yumuşak bir görünüm verir. Ancak aranızda saçlarının daha çok ve havalı görünmesini isteyenler olabilir. Hafif bir dalga, saçı yoğun gösteren saç boyası ile saçlarınızı olduğundan daha çok gösterebilirsiniz.

Kabarık, dalgalı saçlar  

aslında havalı gösterir. Bu tür saçlarda kesim oldukça önemlidir. Yüze uygun ve kontrol edilebilecek bir kesim olmalıdır. Boya seçiminde ise yumuşak görünüm veren renkler tercih edilir.

Düz saçlar  

kalın ya da ince olabilir ancak parlak olduklarında çok harika görünürler. Düz saçları uzatmak ya da düz kesmek en iyisi olabilir. Vücut hareketiyle düz saçlar havalı gösterilebilir.

Kıvırcık saçlar aslında çok yönlü kullanılabilir. Fön ile düz kullanabilir, farklı boylarda dalgalar verebilir ya da doğal olarak kullanılabilir.

Yüze göre saç şekliniz nasıl olmalı?
Yüz şekliniz yuvarlak, oval, kare, elmas ya da kalp gibi mi? İşte yüze göre saç şekilleri..


Kalp şekilli yüzler 
Kulak altına kadar düz inen, çene hizasında dalganan bir saç modeli yüzünüze daha çok yakışabilir. Kalp şekilli saç modellerinden uzak durun.

Elmas yüzler
Kulak altına kadar düz inen, çene hizasında dalganan bir saç modeli yüzünüze daha çok yakışabilir. Şakaklarınıza inen kahküller de kestirebilirsiniz. Elmas kesimli, farklı uzunluklardaki saç modellerinden uzak durun.


Yuvarlak yüzler 
Kulak altına kadar saçlarınızı yoğun gösteren modelleri tercih edin. Çene bölgesinden daha aşağıda kesimler yüzün daha uzun görünmesini sağladığından uygun olabilir. Şekillenen saçlarınızın yanak çevrenize gelmemesine dikkat edin.

Kare yüzler
Kare yüzlerde saç yoğunluğunun azaltılması, çene altından dalga verilmesi önerilir. Postiş, çıt çıt gibi saç ekleme yöntemlerinin kullanılması önerilmez.

Zayıf yüzler
Saçların daha yoğun görünmesi için dalga verdirme ve kabarık şekillendirme önerilir. Bu zayıf yüzlerin daha geniş görünmesini sağlar.


www. bayan24. com






You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Yüze Göre Saç Modelleri"

Yorum Gönder