ACISES LAHMACUN

4 yufka
50 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
üzeri için
250 gr kıyma
1 büyük soğan(minik doğranmış)
1 büyük domates(kabukları soyulup,minik doğranmış)
1 çay kaşığı biber salçası
bir kaç dal kıyılmış maydanoz
tuz,karabiber,pulbiber

tereyağı eritiyoruz ve sütle karıştırıyoruz.
bir kasede kıyma,soğan,maydanoz,domates,salça,baharatları ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
1 yufkayı tezgaha seriyoruz.üzerine yağ-süt karışımımızı sürüp,üzerine 2. yufkayı yerleştiriyoruz.bir tabak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz.üzerine kıymalı harcımızı paylaştırıp,fırına veriyoruz.diğer 2 yufkamızada aynı işlemi uyguluyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ACISES LAHMACUN"

Yorum Gönder