Ankara Pilavı

Daha önce hiç denemediğim, ancak şirketin yemekhanesinde yiyip de çok beğendiğim ve yaklaşık olarak tahmin edip yaptığım bir lezzet. Salçadan ve şehriyelerin kavrulmasından ötürü daha koyu renkli bir pilav olmasına karşın, lezzeti yerinde. Kızlar dahi "Kara pilav mı? Hımm tamam yerim." dediklerine göre, hep aynı pilav alternatifinden kurtulmak isteyenlere tavsiye edilir.

Malzemeler:

- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet iri boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber

Yapılışı: Pilav tenceresi içerisine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve sivri biber konularak, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra içerisine salça da ilave edilerek, salça tamamen karışımla kaynaşana dek tekrar çevrilir. Arpa şehriyeler salçalı karışıma atılarak, renkleri hafif değişene dek yaklaşık 15-20 dakika kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Üzerine su, tuz ve karabiber ilave edilerek, şehriyeler suyunu çekene dek pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra 20 dakika demlenmeye bırakılarak, sıcak olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ankara Pilavı"

Yorum Gönder