barbunya pilaki...


barbunya pilakide tarçının
ne işi var demeyin
çok yakışıyor

malzemeler
- 300 gr ayıklanmış taze barbunya
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet dolmalık biber - (çekirdeklerini temizleyin 4 parçaya ayırın)
- 3 adet orta boy domates
- 1 parça çubuk tarçın
- 1 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz - şeker
- maydanoz
hazırlanması
- barbunyaları kaynar suda haşlayın
- tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile
- dolmalık biberleri bir dakika kızartın tencereden çıkarın
- soğanları ilave edin pembeleşince havuçları ilave edin
- 2 dakika karıştırarak pişirin
- kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin
- 5 dakika pişirin
- sıcak suyu ilave edin
- haşlanmış barbunyalar - tuz - şeker - tarçın çubuğu ve kızarmış dolmalık biberleri ilave edin
- barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
- maydanozla süsleyin
- servis yaparken limonu unutmayın

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "barbunya pilaki..."

Yorum Gönder