Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk


Dün akşam eve giderken dahi, iftara ne yapacağıma dair hiçbir düşünce yoktu. (Yani kadınların en büyük fobisi: ne yemek yapsam?) Buzdolabında sadece bir gece öncesinden kalmış kızarmış tavuk ve biraz da domatesli makarna vardı. Markette yaklaşık 20 dakika dolaşıp, şöyle bir göz gezdirdikten sonra, raflardaki ürünler bana ne yapmam gerektiğini söylediler. (Aslında alışveriş için en kötü zamanlama. Uzmanlar aç karnına alışveriş yapılırsa, bir sürü ıvır-zıvırı da beraberinde eve götürme riskinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Neyse ki en az hasarla atlattık market macerasını :) Kızarmış tavuk beşamel soslu sebzeli tavuğa dönüştü, kendilerine sarımsaklı kıtırlı domates çorbası eşlik etti, 2 patlıcan ve 6-7 çarliston biber de sizin için kızgın yağda bile yanarız diye kendilerini feda ettiler, velhasıl ortaya böyle bir "biraz ondan-biraz bundan sofrası" çıkmış oldu.

- Sarımsaklı kıtırlı domates çorbası

- Beşamel soslu sebzeli tavuk

- Tulum peynirli&domatesli makarna

Dar vakitlerde imdadınıza yetişmesi için sebzeli tavuğun tarifini vermek istedim. Hem lezzet açısından çok güzel olmuştu, hem de çok kısa sürede yapılıp sofraya konulacak kadar pratikti.

Malzemeler:

- Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti
- 1 kavanoz garnitür
- 1 paket hazır beşamel sosu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı süt
- tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri

Yapılışı: Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti çok minik olmayacak şekilde didiklenerek bir borcama alınır. Üzerine iyice suyu süzülmüş garnitür, sıvı yağ ve baharatlar eklenerek harmanlanır. Ayrı bir yerde süt ile hazır beşamel sosu, üzerinde yazan tarife göre hazırlanır. Pişen beşamel sos, tavuklu karışımın üzerine dökülerek 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk"

Yorum Gönder