Cevizli Rulo

Tarifini Sofra Dergisi'nden aldığım ve birebir uyguladığım bir kurabiye oldu. Tarifinde fırında 30 dakika pişirilir dediği için, fırını ayarladım ve diğer yapacaklarımla ilgilendim. Sonuçta üzeri hafif kararmış kurabiyeler ortaya çıktı, ama "tadı-tuzu yerindeydi, damak zevkime uydu :)"

Malzemeler:

- 250 gr. margarin
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

-150 gr. dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 5 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı: Toz şeker, kabartma tozu, yumurta, yoğurt, margarin ve un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur 3 bezeye ayrılarak herbir beze, merdane yardımıyla 30 cm. çapında açılır. İç harç için, ceviz, tarçın ve toz şeker karıştırılarak hamurların üzerine pay edilerek iyice yayılır. Rulo şeklinde sarılarak iki parmak eninde kesilir ve üzerine hafifçe bastırılarak çay bardağı büyüklüğünde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Cevizli Rulo"

Yorum Gönder