Tavuklu&Şehriyeli Pilav

Pilavın pişmediği bir mutfak var mıdır acaba? Etli yemeklerin yanında olmazsa olmazıdır. Her evde pişiyorsa, tarifini neden yazıyorum o halde? Mutfağa ilk kez girenler ve ileride blogumu, arşiv olarak kullanacak kızlarım için tabii ki :)

Malzemeler:


- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 kahve fincanı şehriye (arpa veya tel şehriye)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı didiklenmiş tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- tuz

Yapılışı: Tereyağı veya sıvıyağ çok derin olmayan bir tencereye alınarak kızdırılır. Şehriyeler ilave edilerek hafif kahverengine dönene kadar kavurulur. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. (Benim gibi pirinçleri kavurarak pilav yapıyorsanız 1'e 2 ölçü, öncesinde pirinçleri sıcak suda ıslatarak pilav yapıyorsanız 1'e 1,5 ölçü su koymalısınız.) Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altını kapatarak piavın üzerine tavuk etleri serpiştirilir. 20 dakika daha demlendikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Bol karabiberli veya yanında yoğurtla ne de güzel gider vallahi :)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tavuklu&Şehriyeli Pilav"

Yorum Gönder