Hamsiköy Sütlacı

Hamsikoy Sutlaci2

Duayen Sahrap Soysal aslında çok da güzel sunmuş sütlaçlarını. Gümüş tepside ve gümüş kaselerde. Bu da demek oluyorki benim şöyle sunumlara uygun şık kaseler almamın zamanı geldi Her ne kadar sunumlarımda olabildiğince tabağıma örtüme dikkat etsemde bu konuda yemem gereken fırınlarca ekmek beni bekliyor. Olsun ben ekmeği çok severim yavaş yavaş da yerim :). Şimdi Sahrap Hanım'da benim gibi sütlacı bol pirinçli ve tatlı sevenlerdenmiş. Tarifteki pirinç ve şeker miktarından anlayabilirsiniz. Dilerseniz bunları siz arzunuza göre azaltabilirsiniz. Tadı biraz fazla oluyor hakkaten ama bence pirinci gayet güzel ayarda. Birde bu sütlaç herhangi koyulaştırıcı nişasta ya da pirinç unu olmadığı için sulu bir sütlaç oluyor. Ama bence diğerlerinden çok çok daha güzel. Zaten eskilerde sütlacın süt, pirinç ve şekerden yapılması gerektiğini söylerlemiş :) Bildiğimiz sütlaç deyip geçmeyin bu Hamsiköy sütlacı :)

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç (Ben ayda bardakları denilen büyük çay bardağı ile ölçtüm. Ayrıca baldo pirinç kullandım)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Bir dahakine 1 bardak kullanıcam daha iyi olur gibime geliyor)
Yapılışı
  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada suyu bitip halen yumuşamazsa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
  2. Haşlanan pirinç ılınınca üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin ve pişirmeye devam edin.
  3. Pirinç süt ile kaynayıp üzeri kaymak tutmaya başlayınca toz şeker ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Sonra 10-15 dakika pişirmeye devam edin.
  4. İyice kaynamış olan sütün altını kapatın. 7-8 dakika tencerede dinlendirin. Üzeri kaymak bağlamadan servis kaselerine boşaltın. Arzunuza göre üzerine tarçın serperek ya da sade bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Hamsiköy Sütlacı"

Yorum Gönder