Havuçlu&Kabaklı Salata

Cumartesi gününden kalma, son lokmasına kadar sıyrılıp biten, herkesin beğendiği bir salata oldu. Bu tarz menülerde diğer salata çeşitleri yanında mutlaka sarımsaklı-yoğurtlu bir salatanın da olması taraftarıyım, mutlaka bir sütlü tatlı çeşidinin de olması gerektiğini düşündüğüm gibi. Aksi halde lezzetler bir bütünlük göstermiyormuş gibi geliyor. Tarif çok basit ve bir gece öncesinden de hazırlanabildiğinden (yoğurtlamamak kaydıyla) yapmayanı dövecekler bana göre :)

Malzemeler:

- 6 adet havuç
- 3 adet kabak
- 500 gr. yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Kabaklar ve havuçlar rendelenerek, bir tavada zeytinyağı ile suyunu iyice çekene ve hafif rengini kaybedene kadar kavrulur. Üzerine ezilmiş sarımsakla hazırlanmış yoğurt ve döğülmüş ceviz ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzeri arzu edildiği gibi süslenir. (Ben naneyi de çok sevdiğimden süslemede ceviz, taze ve kuru naneyi tercih ettim.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Havuçlu&Kabaklı Salata"

Yorum Gönder