Kadayıf Börek

kadayifborek

Bu güzel börekle beni tanıştıran teee ilkokuldan canım arkadaşım Zeynep. İlkokuldaki arkadaşlarımla görüşüyor olmam bir çok insanı fazlasıyla şaşırtıyor. Aslında şaşılacak çok da fazla birşey yok. Canımız öğretmenimiz mezun olduğumuz sene 2000 senesinde buluşuyoruz dedi. Kim nerde olursa olsun gelecek diye sözleştik. O gün gelen insanlarla o günden beri hiç bağ koparmadan görüşürüyoruz şu anda. İyi ki de görüşüyoruz. Ne zaman ilkokul arkadaşlarımı evime davet etsem ayrı bir mutluluk olur bende. Bikere hep imece usülüdür toplantılarımız herkes birşeyler getirir. Mutfağı hep beraber toplarız. Kimi zaman bana hiçbirşey yaptırmazlar bile. Canım arkadaşlarım benim!! İşte bu imecelerin ilkinde Zeyno bu nefis börekle tanıştırdı bizi. O gün bugün ne zaman toplansak hemen böreeeekkk diye istekte bulunurum. Tarifi epeycene kolay yeterki taze kadayıf bulun :)

Malzemeler
  • 300 gr tel kadayıf
  • 3 yumurta
  • 1/2 paket yağ (eritilmiş)
  • Dil peyniri, burger peyniri, taze kaşar (tam ölçüsü yok ne kadar çok isterseniz okadar koymak sizin arzunuza kalmış)
  • Jambon
  • 1 su bardağı süt (Zeyno'nun dediğine göre süt oranını biraz artırmakta fayda var ;))
Yapılışı
  1. Arzu ettiğiniz fırına girebilen bir borcam ya da porselen fırın kabı bir güzel yağlanır. Kadayıfın yarısı kabın alt kısmına yayılır.
  2. Süt,yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır. Tabaktaki kadayıf yufka böreğini ıslar gibi bu harcın bir kısmı ile ıslanır.
  3. Sırasıyla burger peyniri, jambon ve en üstede dil peyniri kadayıfın üzerine düzgünce dizilir.
  4. Taze kaşar rendelenir. Geride kalan kadayıf taze kaşarlar karıştırılıp tabakta en üste dağıtılır. Kalan yumurtalı harc üzerine dökülür.
  5. Fırında 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kadayıf Börek"

Yorum Gönder