Yalancı Tavuk Göğsü

Son zamanda "Yemekteyiz" programında sık sık gördüğüm, aslında eleştirseler de bence çok lezzetli, hafif ve yemek sonrası için ideal bir tatlı. Malzemesi de hemen yapayım desen dolaptan çıkabilecek kadar sıradan, tek dezavantajı yapım aşamasında başından hiç ayrılmamayı gerektirmesi.

Malzemeler:


- 125 gr. margarin
- 1 lt. süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 adet şekerli vanilin
- süslemek için toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi

Yapılışı: Margarin ve un bir tencere içerisine alınarak, unun kokusu çıkana kadar hafifçe kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek kaynayana kadar mikserle sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılarak tencereye şeker ve vanilin ilave edilir ve mikserle karışım soğuyana kadar 15-20 dakika sürekli karıştırılır. ( Mikser ısınıyor, artık dönemez duruma geliyor, eliniz yoruluyor, usanıyorsunuz korkmayın, bu normal prosedür :) Tabanı ıslatılmış bir tepsiye boşaltılarak buzdolabında soğutulur. (Ben taban kısmına 1 paket rondodan geçirilmiş bisküvi yaydım, ama çok da bir özellik katmadığını söyleyeyim.) Üzeri arzu edildiği gibi süslenir, afiyetle yenir...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Yalancı Tavuk Göğsü"

Yorum Gönder