Kaşarlı&Sosisli Krepler

Malzemeler:

Krep için:

- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

- 100 gr. kaşar peyniri
- 5-6 adet sosis

Yapılışı: Yumurtalar kırılarak çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafif kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Ayrı bir kapta kaşar peynirleri rendelenir ve sosisler küçük küçük doğranarak ikisi birlikte karıştırılır. Herbir krebin ortasına kaşar&sosis karışımı eşit olarak konularak zarf gibi dört yanından üzerine kapatılır ve 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kaşarlı&Sosisli Krepler"

Yorum Gönder