KAZANDİBİLİ EKMEK TATLISI

artık sık sık uygulayacağım favori tariflerimden biri oldu
ben kazandibiyi evde kendim hazırladım isterseniz tarifine göre hazırlanmış hazır kazandibide kullanabilirsiniz.

6 dilim etimek
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) su

kazandibisi için
1/2 bardak pirinç unu
1/2 bardak nişasta
5 bardak süt
1 1/2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Ekmekleri iri parçalara kırarak 6 adet hafif yağlanmış ısıya dayanıklı kaseye paylaştırın. Toz şekeri geniş bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi aldığında suyu ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın, 5 dakika bekletin ve ekmeklerin üzerine dökün. Şuruplarını çekinceye kadar bekletin.

kazandibisi için:
Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun. Ateşi yakarak sütü ip gibi karışıma akıtın. Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin.

Şekeri ilave edip karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ateşi kapatın. Vanilyayı katıp karıştırın.

ocaktan aldığımız kazandibiyi arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve 200 derece ısıtılmış fırının üst gözünde üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
ılındıktan sonra buzdolabında en az 1-2 saat soğutup servis yapın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "KAZANDİBİLİ EKMEK TATLISI"

Yorum Gönder