Kedidili (Sauyer Bisküvi) ile Tiramisu


Tiramisuyu genelde pastaban ile pasta şeklinde yapıyorum, ama geçen gün markette gezerken hazır kedidili bisküvilerini görünce dayanamadım aldım ve arkasında yazan tarifi de aynen uyguladım. Herkesin, tabağındakini hemen bitirmesine göre beğenildi, bir çikolata delisi olan Aslı'cığım 4 dilim yedi. Herkese afiyetler...

Malzemeler:

- 1 paket kedidili bisküvi

- 1 kutu labne peyniri
- 1/2 lt. süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin

Şurubu için:

- 1/2 bardak sıcak su
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı neskafe
- 1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı: Büyük boy kare borcamın tabanına kedi dili bisküviler yerleştirilir. Şurup için gerekli malzemelerle neskafe hazırlanır ve bununla kedidili bisküviler ıslatılır. Muhallebisi için süt, yumurta sarıları, şeker ve un koyulaşana kadar kaynatılır. Ocaktan indirildiğinde içerisine labne peyniri ilave edilerek, peynir tamamen eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan krema ıslatılmış bisküvilerin üzerine dökülür. Kremanın üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpilerek, onun da üzerine damla çikolatalar konulur. Buzdolabında 45 dakika kadar bekletilerek soğuk olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Kedidili (Sauyer Bisküvi) ile Tiramisu"

Yorum Gönder