KIRMIZI HAVUÇ SALATASI

Yarım kg kırmızı havuç
istege göre bir kaç adet turuncu havuç
sosu için
7-8 adet sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
arım su bardağı su

havuçların kabuklarını kazıyoruz.bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz.kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ve havuçları ekliyoruz.havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
havuçlar yumusadıktan sonra suyunu süzüyoruz ve havuçlarımızı verev verev kesiyoruz.
sarmısak,tuz,sirke ve limon suyunu rondodan geçiriyoruz.daha sonra bu karışımımıza zeytinyağını ve suyu koyup karıştırarak havuçların üzerine döküyoruz.buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapıyoruz.
eğer rondamız yoksa sarmısakları ezip tüm malzemeleri güzelce karıştırarakta kullanabiliriz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "KIRMIZI HAVUÇ SALATASI"

Yorum Gönder