Közlenmiş Biberli Tavuk Sarma

Közlenmiş Biberli Tavuk Sarma

Rejimde olanlar bilirler, rejim boyunca yenilebilecek tek et her zaman tavuk göğsüdür. En az kalorili et olduğundan olsa gerek. Yani eğer tavada tersyüz edip yemeye kalkarsanız saatlerce çiğnemeniz gerekir. Ne kadar baharat koyarsan koy o göğsü çiğnemek insana işkencedir. Zaten rejimdesin, psikolojin kötü, birde yediğin kötü oldu mu!!! Sevgili eşimde bu aralar kendini sıkı bir rejime sokmuş durumda, hayır yani hangimiz rejime girmeli bilmiyorum ama O bu konuda çok istikrarlı. Ondan gaza gelip benimde tez zamanda bu konuda çalışmam lazım :))). Ben de hamarat eş olarak O'nu bu azminden saptırmamak için işte bu kuru tavuk göğsünü olabildiğince tatlandırmaya çalışıyorum. Bu çalışmalarımdan birinde sanırım yeteri kadar başarılı olmuşum ki tavukların içindeki biberler dahi sevgimi gösterir vaziyette kalp oluşturmuşlar :)....

Közlenmiş Biberli Cevizli Tavuk Sarma

Malzemeler (2 kişilik)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 2 dilim az yağlı beyaz peynir
  • ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • tuz - biber
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Kırmızı biberi ister fırında, ister ocakta, en güzeli mangalda közleyin. Ya da hazır konserve közlenmiş biberde kullanabilirsiniz. Közledikten sonra kabuğunu soyup iki büyük parça halinde uzunlamasına kesin.
  2. Tavuk göğüslerini keskin bir bıçakla ortadan ikiye keserek inceltin. İki streç film arasına koyup et dövücü ile döverek olabildiğince inceltin. Eğer dövmekle uğraşmak istemiyorsanız kasaptan direk ince göğüs alabilirsiniz ;). Ben epey dövdüm :)
  3. Rondoya beyaz peynir, ceviz, fesleğen ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş zeytinyağ ilave edin. İyice karıştırın.
  4. Dövdüğünüz tavukların her iki yüzünü az yağ ile yağlayın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Ortasına önce közlenmiş biberi sonra cevizli biberi koyun. Ve sarın. Ben bağlamak için ip kullandım. Siz isterseniz kürdan ile tutturabilirsiniz.
  5. Derin bir teflon tavada altüst ederek kızartın. Tavaya çok az kaynar su ilave edin. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın birazda buharla içinin pişmesini sağlayın.
  6. Sos için; Pişen tavukları tavadan alın. Tavada kalan suya 1 tatlı kaşığı un ekleyin. Biraz kavurun. Az biraz %50 yağlı süt ekleyip kıvam almasını sağlayın.
Afiyet olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Közlenmiş Biberli Tavuk Sarma"

Yorum Gönder