Mozaik Pasta


Yazın şu sıcak günlerinde, bisküvinizi çaya batırarak yemek yerine, soğuk soğuk dondurma gibi yemek çok daha ferahlatıyor insanı. Hazırlaması da çok basit, bir de donmasını beklemek olmasa... Kızlar çok seviyorlar bunu, ben de onları tabii :) O yüzden sık yapılanlar listesine giriyor mozaik pasta, haydi siz de bebeleri sevindirin!..


Malzemeler:

- 1/2 kg. petibör bisküvi

- 1 su bardağı süt

- 50 gr. tereyağı

- 4 yemek kaşığı kakao

- 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 1 adet şekerli vanilin

- 1 adet yumurta

- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı: Bisküvilerin tümü çok çok küçük olmayacak şekilde ufalanır. Tereyağı eritilerek diğer tüm malzemeler ile birlikte homojen bir karışım elde edecek şekilde yoğrulur. Arzu edilen bir kek kalıbı veya borcam içerisine naylon poşet veya streç folyo döşenerek tüm karışım içerisine dökülür. Buzlukta 4-5 saat bekletilerek dondurulur. Servisten 15 dakika önce dolaptan çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Mozaik Pasta"

Yorum Gönder