Paçanga Böreği

Hiç Büyük Şehir Sosyal Tesisleri'ne gittiniz mi? Biz ne zaman gitsek sıcaklardan ikisini hemen sipariş ederiz; biri paçanga böreği, diğeri de mantar graten, ikisini de kesinlikle tavsiye ederim. Mantar grateni evde yaptım oldu, sıra paçangaya gelmişti, onu da denedim, vallahi o da oldu. (Hatta Sena, anne bunları tesislerden mi yaptırdın? diye sordu, demek ki işlem tamam :)

Malzemeler:

- 1 adet yufka
- 4 dilim pastırma
- 4 dilim kaşar peyniri
- kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı: Yufka düz bir zemin üzerine serilerek, dört tarafından yuvarlak kısımları kesilir ve hemen hemen bir kare şekli verilir. Kare şeklindeki yufkadan uzunlamasına dört eşit şerit kesilir. Herbir şeridin ucuna bir dilim pastırma, onun üzerine de kaşar peyniri konularak, kenarlarını peynirin üzerine hafif kıvırarak küçük bir dikdörtgen şeklinde sarılır. Kızgın yağda, ancak çok harlı olmayan bir ateşte, içindeki kaşar eriyecek şekilde yavaş yavaş kızartılır. Sıcak olarak da servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Paçanga Böreği"

Yorum Gönder