BAHÇİVAN KEBABI


yarım kg kemikli veya kemiksiz tavuk,hindi yada kırmızı et (ben burada o an evde olduğu için hindi göğüsü kullandım fakat en lezzetli hali için kesinlikle böbrek yatağı ile denemenizi öneririm)
1 patlıcan
1 büyük patates
1 kabak
1 havuç
1 kuru soğan
1 su bardağı bezelye
2-3 adet biber
2 adet domates
2-3 diş sarmısak
tuz,karabiber,kekik,pulbiber
tereyağı
1.5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı salça

derin bir kaseye bezelyeleri ekleyip diğer tüm sebzeleri minik minik doğrayıp üzerine ekliyoruz.
baharatları ve suyla ezdiğimiz salçayıda ekleyip.ellerimizle iyice harmanlıyoruz.
tereyağı ile yağladığımız tepsiye yayıyoruz.aralarına etleri yerleştirip üzerlerine küçük tereyağı parçaları koyuyoruz.ısıtılmış 200 derece fırında etler iyice pişene kadar yaklaşık 45 dk-1 saat pişiriyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "BAHÇİVAN KEBABI"

Yorum Gönder