Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği:28 (Tırtıl Kurabiye)

Artık bir klasik haline gelen tırtıl kurabiye, hem görünüm açısından, hem de bereketli olmasından dolayı en fazla yaptığım kurabiyelerden biri. Küçük, plastikten, ucu yıldız şeklindeki aparatı neredeyse köşebaşındaki marketlerden bile bulunabilecek kadar yaygın. Artık kız anneleri kızlarının çeyizlerine bile bundan alıyorlarmış :) İçerisine aklınıza esen tatları katarak, ayrıca çikolataya, fıstığa veya pudra şekerine bulayarak türlü türlü kılıklarda servis edebileceğiniz çok faydalı bir eser ;) Bu faydalı eserden herkesin faydalanabilmesi için de, tarif Sevgili Yasemin'in evsahipliğinde yeni bir Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği'ne gidiyor. Davetin için teşekkür ederim Yasemin'ciğim, kolaylıklar, güzel lezzetler...

Malzemeler:

- 1 paket margarin

- 4,5 su bardağı un

- 1,5 su bardağı pudra şekeri

- 1 adet şekerli vanilin

- 1 çay bardağı kırık antep fıstığı

Yapılışı : Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer tüm malzemeler bir yoğurma kabına konularak yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur tırtıl kurabiye hunisine konularak, baş parmak ile itilmek sureti ile çıkan tırtıl şeklindeki parçalar yağlı kağıt serili fırın tepsine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir. Verilen bu miktardan yaklaşık 1,5 tepsi kurabiye elde edebiliyorsunuz. (Tarifte kabartma tozu yok, eğer konulursa üzerindeki kıvrımlar, hamur kabardığı için fazla belli olmuyor.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği:28 (Tırtıl Kurabiye)"

Yorum Gönder