Porsiyonluk Köstebek Pasta

Geçen haftaki akşam menüsünden çok pratik olan porsiyonluk köstebek pastayı paylaşmak istedim. Daha önce Dr. Oetker'in kutuda hazır köstebek pasta karışımını almıştım, ancak tarifte yazılı olduğu üzere 26 cm. lik kek kalıbı kullandığımda hem keki ince olmuştu, hem de kreması yetmemişti. Dolayısı ile lezzet olarak güzel, ancak görüntü olarak albenisiz bir pasta yapmıştım. Bu kez çok kısıtlı zamanda (15 dakika desem, pratikliğini anlarsınız herhalde) hazır pastaban ile yaptım, vallahi oldu, beğeni de aldı. "Tatlı birşeyler yok mu?" diyenlere hemen imdada koşacaktır :)



Malzemeler:

- 1 adet kakaolu pastaban
- 1 paket Dr. Oetker dolgu kreması
- 3 çay bardağı süt
- 2 adet muz

Yapılışı: Pastabanın tek parçasından su bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır. (Yaklaşık olarak 5 adet çıkıyor) Her parçanın üzeri yarım çay bardağı süt ile ıslatılırarak dilimlenmiş muz parçaları yerleştirilir. Dolgu kreması üzerinde yazan tarife göre 2,5 çay bardağı sütle hazırlanarak parçaların tümüne paylaştırılır. Pastabandan geriye kalan artmış parçalar bir kase içerisinde ufalanarak kremanın üzerine serpiştirilir ve kırıntıların kremaya iyice yapışması için hafifçe bastırılır. Servis edilene kadar buzdolabında bekletilir. Afiyet şeker olsun...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Porsiyonluk Köstebek Pasta"

Yorum Gönder