Soğanlı Cevizli Ekmek

Soğanlı Cevizli Ekmek

Aslında buna ekmek demek haksızlık olur.. Bu lezzet başlı başına bir çay ikramlığı. Evet evet bu şekilde anlatmak daha doğru. Yanında başka hiç bir ikramlık istemeyen fırından çıktığı gibi hüpletilmesi gereken süper süper süper bir şey!
Oğlumun Haticesi aynı zamanda bizim evin mutfak müdavimlerinden.. E malum ben pasta kurabiye derken evin mutfağını ihmal ediyorum çoğu zaman. Sağolsun Hatice imdadıma yetişiyor. Hatta arada özellikle öğleden sonraları çayı demleyipte "Yasemin hanımmm çaayy!" diye seslenmesi ve elbette çayın yanına hazırladığı ikramlıklar.. Allahım ne olacak benim sonum, sanırım vinçle çıkarıcaklar yakında beni evden :D
İşte bu güzel ekmekte daha fırında çıkar çıkmaz kesilip fotoğraflandı ki tazeyken anlayabilin biraz lezzetini..

Soğanlı Cevizli Ekmek

Malzemeler
  • 3,5 kase un (standart boy çorba kaseleri ne çok küçük ne çok büyük)
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1/2 paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 yumurta (üzerine sürmek için)
İç malzemesi
  • 3 baş orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 demek maydanoz
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı
  1. Mayayı az ılık suda eritin.
  2. Derin bir yoğurma kabına unu dökün. Arzu ettiğiniz miktarda tuzu ilave edin.
  3. Unun ortasını açıp mayalı suyu ilave edin. Azar azar ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar su ilave edin. Hamur çok cıvık yada çok sert olmamalı.
  4. Hamurunun üzerini kapatıp ılık bir ortamda iki katı hacme gelene kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.
  6. Bir tavada soğanları yağ ile soteleyin. Yumuşayıp pembeleşince salçayı ilave edin. 5 dakika piştikten sonra maydanozu ilave edip altını kapatın.
  7. Bu arada kabaran hamuru yeniden yoğurun. İki parçaya ayırın.
  8. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurun yarısını elinizle açarak tepsiye yayın.
  9. Üzerine önce soğanlı harcı her köşesine gelecek şekilde yayın.
  10. Soğanlı harcın üzerine cevizleri yayın.
  11. Diğer yarım hamuru elinizle açarak malzemeli hamurun üzerine yayın.
  12. Üzerine hafif çırptığınız yumurtayı fırçayla veya elinizle sürün.
  13. 180 derece alt-üst ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  14. Fırından çıkarıp biraz ılınması için tepside dinlendirin. Ardından hemen servis edin, çok ta soğumasın :D
Afiyet olsun..

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Soğanlı Cevizli Ekmek"

Yorum Gönder