Tahinli Kabak Tatlısı



Eşim eve koca bir balkabağı ile gelince (ve balkabağı saat 12'ye kadar bekleyip de süslü bir kraliyet arabasına dönüşmeyince iş başa düştü :) ben de dizilere ara verip kabak tatlısı yaptım. Kabak, heybetli görüntüsünün aksine o kadar da tatlı çıkmadı, çok su saldı ve rengi çok koyu turuncu olmadı. Ancaaakk çirkin kabak yoktur, bakımsız kabak vardır diyerek kabağa biraz makyaj yaptıktan sonra, neredeyse bir kazan kabak tatlısı bitiverdi. Çoktandır denemek istediğim 2 lezzeti de bu vesile ile tatmış oldum; ilki kabak&pekmez kombinasyonu (kabak tatsız olursa muhakkak üzerine pekmez dökün derim ben) ikincisi ise, kabak&tahin kombinasyonu (gerçekten çok yakıştılar birbirlerine Allah ayırmasın, bundan sonra hep böyle yiyeceğim sanırım :) Kabak tatlısının tarifini daha önce yazmıştım, buradan ulaşabilirsiniz. Üzerine dökeceğiniz tahin ve pekmez ne kadar olmalı derseniz; ben her büyükçe dilim için 1 tatlı kaşığı kullandım, bu miktarı arttırıp-azaltmak sizin elinizde.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tahinli Kabak Tatlısı"

Yorum Gönder