Tavuklu Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı dendiğinde, nedense soğuk kış günleri, tahta kaşık ve ayran gözümün önüne gelir. Hemen hemen her evde pişmesine ve çoğunluğun bilmesine rağmen, severek yediğim bu lezzetin de tarifini yazıp yayınlamak istedim. (Haa bir de fotoğraf hoşuma gitti, kıyamadım :) Aslında annem "kızım, bunun bir özelliği yok ki, herkes bilir bulgur pilavını" dese de google'da aratılan öylesine basit yemekler var ki, bu tarif de bilmeyenler ve mutfağa yeni alışanlar için gelsin :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su+1 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
- arzuya göre 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tereyağı tencere içerisine alınarak eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar, biberler ve bütün haldeki sarımsak beraberce yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştiği zaman salça eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Tencereye kaynar haldeki su eklenir, 1-2 dakika ateşte tutularak üzerine ayıklanıp yıkanmış bulgur eklenir. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edilerek bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince pilavın hemen üzerine haşlanmış tavuk parçaları da konularak demlenmeye bırakılır. Üzerine pul biber dökülerek servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Tavuklu Bulgur Pilavı"

Yorum Gönder