UNLU BÖREK
09:27
crax
, Posted in
hamur işleri
,
0 Comments
MALZEMELER:
6 adet yufka
Sıvıyağ
Her kat için 1 su bardağı yarım katlar için yarım su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
5 orta boy patates
yarım kalıp beyaz peynir
maydanoz,karabiber,tuz
YAPILIŞI:patatesleri haşlayıp eziyoruz peynirle ve diğer malzemeyle karıştırıp iç malzemesini hazırlıyoruz.tek yufkayı seriyoruz arasına bol sıvıyağ ama bolca sıvıyağ sürüyoruz 1 bardak unu elekle yufkanın her tarafına eliyoruz yufkayı yarım ay şeklinde kapatıyoruz tekrar sıvıyağla yağlayıp tekrar un eliyoruz patatesli içten geniş kenarına koyup rulo yapıyoruz 3 parmak arayla dilimleyip tepsiye aralıklı diziyoruz diğer yufkalarada aynı şekilde yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiyoruz afiyet olsun...
You can leave a response, or trackback from your own site.
0 Response to "UNLU BÖREK"
Yorum Gönder