Üzümlü&Cevizli Kurabiye


Yazın bana göre en zevkli yanı evin içine hapsolmadan püfür püfür balkon-teras sefalarının yapılabilmesi, çay, meyva ve çekirdek seçeneklerinden birinin (hatta bazen hepsinin) değerlendirilmesidir:) Çay keyifleri de öyle pek kuru kuruya gitmiyor, illa ki yanına tatlı bir şeyler arıyor insan. Kurabiyenin yapımı ile pişmesi arasında geçen zaman öylesine kısa ki, çayın yanında yemek için markete gidip bisküvi almaktan çok daha pratik. Ayrıca hava almayan bir kavanoza koyarsanız 1-2 hafta boyunca tazeliğini koruyabiliyor.

Malzemeler:


- 1 paket margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 adet şekerli vanilin
- 1/2 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- aldığı kadar un

Yapılışı: Kuru üzümler bir kap içerisinde bir taşım kaynatılarak yumuşaması sağlanır. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış margarin, suyu iyice süzdürülmüş kuru üzümler ve diğer tüm malzemeler beraberce yoğurulur. 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kalıplarla şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Üzümlü&Cevizli Kurabiye"

Yorum Gönder