BİR PİLAV TARİFİ VE İYİ PİLAVIN PÜF NOKTALARI :))


2 su bardağı pirinç
2 kibrit kutusu tereyağı
2 su bardağı su
tuz
pirinçlerimizi yıkayıp bir kapta üzerine su doldurarak ve bir kaç damla limon suyu sıkarak 5-10 dk. bekletiyoruz.
tencereye(ben her zaman teflon tencere kullanırım) yağı koyup ocağa alıyoruz.yağ eriyince suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.bir kaç kere çevirip 2 su bardağı suyu ekliyoruz ve tenceremizin kapagını kapatıyoruz.önce yüksek sonra orta daha sonrada düşük ateşte 2,5 er dakika pişiriyoruz.ocağı kapatıp tencerenin kapagını açıyoruz.üzerine kağıt havlu veya da normal bir havlu kapatıp,tencerenin kapağınıda üzerine kapatıyoruz.10 dk.dinlendirip hemen servis yapıyoruz.

püf noktaları:
tuz yerine 1 adet et veya tavuk bulyonu parçalayarak da ekleyip hazırlayabiliriz.
pilavı pişirdiğimiz içme suyu yerine et veya tavuk suyuda kullanabiliriz.
pirinci ıslatırken kullandığımız bir kaç damla limon suyunu,pişirme suyumuza ekleyerekte kullanabiliriz.bu pilavımızın renginin daha beyaz olmasını sağlar.
demleme süresinde tencere ve kapağı arasına sıkıştırdığımız havlu,pilavımızın tane tane olmasını sağlar.
pirinçle,suyu aynı oranda kullanın örneğin 2 bardak pirince 2 bardak su gibi...
pilavımızı servis yaparken kase veya kek kalıbıyla şekil vermek istersek,kasemizi veya kalıbımızı önce soğuk suyla çalkalıyoruz.ve pilavımızı kabın içine kaşığın arkasıyla bastıra bastıra doldurup,servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz.
pilav için en iyi pirinç türü baldo pirinçtir.
pirinci kavururken tane tane olduktan sonra suyu eklemeliyiz.
pilavımızı pişirirken mutlaka yüksek ateşten düşük ateşe doğru pişirmeliyiz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "BİR PİLAV TARİFİ VE İYİ PİLAVIN PÜF NOKTALARI :))"

Yorum Gönder