Vişneli Tatlı


Ömür'ün kahvaltı sofrasından, en çok beğendiğim "Vişneli Tatlı" tarifi nihayet ekranlara geliyor. Geçtiğimiz hafta benim için çok yoğun geçince tarifi yayınlamam bugüne kadar sarktı. Olsun! geç oldu ama hiç güç olmadı, çünkü tarifini de elceğizleriyle yazıp vermişti Ömür'cüğüm. Herşey bu kadar ekmek elden- su gölden olursa hep sendeyiz ona göre :)

Malzemeler:

- 250 gr. vişne
- 1 su bardağı şekerli süt
- 1 adet pastaban (tek parçası) veya kedidili bisküvi

Krema için:

- 1 lt. süt
- 14 kaşık şeker
- 8 kaşık un
- 2 adet yumurta
- 1 adet şekerli vanilin

Jöle için:

- 3 bardak vişne suyu
- 3 kaşık buğday nişastası

Yapılışı: Yumurta, un, şeker ve süt bir tencereye konularak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine şekerli vanilin eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır. Büyük boy kare borcamın tabanına kedidili bisküviler dizilerek üzerleri şekerli süt ile ıslatılır. Hazırlanan kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Bunun üzerine bir sıra daha, süte batırılarak ıslatılmış kedidili bisküvi dizilerek kalan kremanın tamamı yayılır. Üzerine vişne taneleri serpiştirilir. Ayrı bir küçük tencerede vişne suyu ile nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişirilen jöle vişnelerin üzerine dökülerek buzdolabına konulur. (Bir gece önceden yapılmasında fayda var, aksi halde kesilirken kremanın dağılması problemini yaşayabilirsiniz.) Kesilerek soğuk olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Vişneli Tatlı"

Yorum Gönder