YE#40 Etkinliği: (Pastırmalı Börek)

Aslında sırada başka tarifler vardı, ama baktım ki YE#40 Pastırma/Sucuk Etkinliği'ne katılma zamanı geldi de geçiyor bile, hemen pastırmalı tarifi yetiştireyim dedim. Sevgili Esra'nın evsahibi olacağı ancak ömrü vefa etmeyince, onun anısına Sevgili Nino'nun evsahipliğini üstlendiği bu etkinliğe özellikle katılmak istedim. Her ne kadar sağlığında Esra ile hiç irtibatım olmasa da, daha sonra okuduklarım kadarı ve sevenlerinin anısını yaşatmak için var güçleriyle çabalamaları ne kadar iyi bir insan olduğunu yeterince anlatıyor sanırım. Keşke hepimiz, ölümümüzün ardından bu kadar anılsak ve özlensek...



Malzemeler:



- 2 adet yufka

- 12 dilim pastırma

- 6 dilim kaşar peyniri

- 3 adet orta boy domates

- 2 adet sivri biber

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 su bardağı galeta unu

- kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı: Sivri biberler ince ince dilimlenerek sıvı yağda öldürülür. Üzerine rendelenmiş domatesler ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada pişen pastırmalar da küçük küçük didiklenerek karışımın üzerine eklenir ve yağda iyice çevrilir. Yufka düz bir zemin üzerine serilir. Ayrı bir kapta 1 yumurtanın sarısı, 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık yağ karıştırılarak yufkanın üzerine sürülür ve diğer yufka da üzerine kapatılır. Bütün olan yufka 6 eşit parçaya ayrılarak, herbir üçgenin geniş olan kenarına pastırmalı harçtan, onun üzerine de bir tutam kaşar peyniri rendesi konularak, kalın bir sigara böreği sarar gibi sarılır. İyice çırpılmış yumurtanın akına batırılarak galeta ununa bulanır. Kızgın yağda, ancak çok harlı olmayan bir ateşte, içindeki kaşar eriyecek şekilde ve altın görünümünü alana kadar yavaş yavaş kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "YE#40 Etkinliği: (Pastırmalı Börek)"

Yorum Gönder