Yoğurtlu İrmik Tatlısı

Yoğurt tatlısı, bayramda-seyranda, yemeğin ardından tatlı olarak ve hatta çay ikramlarınızda bile rahatlıkla misafirlerinize sunabileceğiniz bir tatlı. Teyzemin yıllardır yaptığı bu tatlı artık neredeyse kendisi ile özleşti, ben de hem sizlerle paylaşmak, hem de blog defterimde bulunması adına "teyzemin yoğurt tatlısı"nı iftiharla sunuyorum :)

Malzemeler:

Keki için:

- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

- 4 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı: 4 su bardağı şeker ve 3,5 bardak su birlikte kaynatılır. Ateşten almaya yakın limon suyu ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılırken, yumurtalar şeker ile iyice çırpılır ve yoğurt ilave edilir. İrmik, un ve kabartma tozu da eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edilir. Fırın tepsisi yağlanarak üzerine hafifçe şeker serpiştirilir ve karışım üzerine boşaltılır. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kek, fırından çıkar çıkmaz üzerine oda sıcaklığındaki 1 su bardağı su dökülür. Kek, suyu tamamen çekince soğuk şerbet de tepsiye boşaltılır. Arzu edilirse hindistan cevizi ve ceviz içi ile süslenerek soğuk olarak servis edilir. (Suyu ve şerbeti çok gibi görünüyor, ancak şerbeti sünger gibi emiyor merak etmeyin :)

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Yoğurtlu İrmik Tatlısı"

Yorum Gönder