En Has Bayram Tatlısı: Baklava



Bayram geliyor, hatta geldi bile, gelen konuklara ikram etmek üzere yapılacek en iyi bayram tatlısı bence baklava. Küçükken o kadar çok baklavayı severdim ki, babam "seni baklavacıya vereceğim" derdi :) Bir baklavacıyla evlenmedim ama ev baklavasını nerede bulsam hala götürüyorum :) Tarif görümcemin tarifi, zaten ondan daha güzel yapanını da henüz görmüş değilim :)



Malzemeler:




Hamur için:



- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 3 adet yumurta

- 1 çimdik tuz

- aldığı kadar un



Şerbeti için:



- 5,5 su bardağı şeker

- 4,5 su bardağı su



Ayrıca:



- açmak için buğday nişastası

- üzerine dökmek için 125 gr margarin+125 gr. tereyağı

- içine koymak üzere yarım kilo ceviz içi



Yapılışı: Hamur malzemeleri güzelce yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat kadar dnlendirildikten sonra 60 eşit bezeye ayrılır. Her beze, merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serperek açılan her 10 parça üstüste konularak tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan yufka tepsiye serilip üzerine ceviz içi serpilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra, yufkalar baklava dilimi şeklinde dilimlenir ve üzerine kızgın tereyağı&margarin karışımı dökülerek 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Baklava soğuk, şerbet ılık haldeyken hazırlanan şerbet tepsinin üzerine gezdirilir. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis edilir.



Afiyetle yenir... Herkesin hak ettiğini aldığı, mutlu, huzurlu, iyi bayramlar...

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "En Has Bayram Tatlısı: Baklava"

Yorum Gönder